MM-kulta Caramellipopcornit
Kattilallinen popcorneja rypsiöljyssä poksuteltuna
100 gr voita
n. 1 1/2 dl sokeria
n. 1 dl vaaleaa siirappia
vaniljaekstraktia korkillinen tai vaniljaa tai vaniljasokeria osa sokerista
ripaus suolaa
karamelliväriä tai pastaväriä mikäli halutaan värjätä
Poksuttele popcornit normaalisti valmiiksi, ei tarvitse lisätä kuin hiukan suolaa jos voi on ns normaalisuolaista.
Laita erilliseen kattilaan voi, sokeri ja siirappi ja keittele niin että seos sakenee hiukan (Kymmenisen minuuttia sellaisella lämmöllä että kiehuu maltillisesti, sekoittele koko ajan)
Kaada popcornit uunipellille ja caramelliseos niiden päälle, sekoita lastalla niin että popparit kuorruttuvat mahdollisimman hyvin ja laita pelti uuniin 100 asteeseen, paahda niitä vartin välein sekoittaen perusteellisesti, kokonaisuudessaan noin puoli tuntia - 45 min. Caramelli imeytyy osin popcorneihin ja pinta tulee hiukan kuivemmaksi, näin niitä voi syödä jäähdyttyä varsin hyvin käsin, ilman että kädet sotkeutuvat.
Toimi erinomaisesti jääkiekon mm-kultapelissä antamaan lisäpuhtia kannustuksiin!
Yritin värjätä niitä sinisiksi, mutta voin keltaisuus teki niistä turkooseja :) en halunnut laittaa paljoa väriaineita, ihan kauniita niistä tuli. Kuvaa ei ehditty napata :D
Näistä tulee kyllä jokavuotinen herkku kun katsomme MM-kisoja !
VastaaPoistaJoo .. vois olla kiva traditio :D
VastaaPoista