Lähde:
http://www.mtv3.fi/makuja/ajankohtaista.shtml?1289997
Tavallisesti avokadojen kypsymistä saa odottaa kotona muutaman päivän, ennen kuin ne ovat syömäkelpoisia.
Älä turhaan maksa extraeuroja ostamalla kaupan kasvistiskiltä esikypsytettyjä avokadoja, sillä voit hoitaa kypsennyksen myös kotikonstein.Valitse kaupasta kuitenkin jo hieman pehmenneitä avokadoja, sillä täysin kovia avokadoja joudut joka tapauksessa kypsyttelemään kauemmin.
Tapa 1 (kypsennysaika 0,5-1 vuorokautta): Laita avokadot paperipussiin, tai kääri sanomalehteen tiiviisti. Laita kylmään uuniin, jossa on valo päällä, ja jätä kypsymään yön yli.Myös mikä tahansa muu lämmin paikka käy. Tarkista tilanne heti aamusta: Jos avokadot ovat vielä hieman kovia, laita pussiin avokadon seuraksi kypsiä tomaatteja, omenaa tai banaania. Niiden etyleenit kypsentävät avokadoja.
Tapa 2 (kypsennysaika muutaman minuutin): Jos haluat avokadot kypsäksi hetkessä, onnistuu se kätevästi mikroaaltouunissa. Pistele haarukalla reikiä avokadojen kuoreen. Laita avokadot keittiöpaperilla vuorattuun mikronkestävään astiaan ja kuumenna keskilämmöllä 30 sekuntia. Toista 30 sekunnin lämmitystä niin kauan, kunnes avokadot ovat pehmeitä.
Muista, että avokadot eivät mikrossa kuumentamalla kuitenkaan kypsy luonnollisesti, jolloin lopputulos ei välttämättä ole ihan yhtä maukas. Konsti on kuitenkin kätevä, jos sinun täytyy esimerkiksi loihtia yllätysvieraille nopeasti guacamolea, etkä ole tajunnut hankkia avokadoja etukäteen kypsymään.
Lähde: ehow.com
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti