keskiviikko 12. tammikuuta 2011

fiori di pasta gratinata

CR Mysmylä


8 valmispastalevyä esikeitetään puolikypsäksi

Ricotta - parmankinkkutäyte:

500 g ricottajuustoa (2 prk)
2 rkl sambal oelek –chilitahnaa
(erittäin tärkeä – älä jätä pois, muuten mausta jää puuttumaan terä!)
valkosipulisuolaa ja pippuria
150 g keitettyä pinaattia hienoksi silputtuna (= 1 kpl 150 gr purkki pakastepinaattimurskaa)

Sekoita tahnaksi. 


10-16 siivua parmankinkkua
saman verran höylättävää vuohenjuustoa tai provolonea

tomaattikastike:

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
luraus Oliiviöljyä
1 tlk purkkitomaatteja (Italialaiset parhaita, pikkutomaatteja mieluiten)
valkosipulisuolaa
mustapippuria
nippu basilikaa

1. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota oliiviöljyssä.
2. Lisää purkillinen tomaatteja, suolaa ja pippuria.
3. Anna hautua meheväksi. Lisää basilika.


juustokastike:

200 g mascarponejuustoa
2-3 dl vispikermaa
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa ja pippuria


päälle:

parmesaania
sileälehtistä persiljaa

Ruuan kokoaminen:
Laita esikeitetyt pastalevyt tuorekelmun päälle siten, että 2 levyä liimautuu kiinni toisiinsa laittamalla ne hiukan päällekäin ja painamalla niitä kiinni toisiinsa. Levyjen liimauskohta pystysuoraan keskelle.

1. Levitä ricottatahna pastalevylle – aloita sentin päästä levyn reunasta.
3. Aseta täytteen päälle ensin parmankinkkusiivut ja sitten juustoviipaleet. Rullaa kiinni kevyesti, ettei täyte pursua ulos, kääri kelmuun ja anna vetäytyä viileässä tunnin verran.
4. Sekoita juustokastike kattilassa keskilämmöllä mascarponejuustosta, kermasta ja valkoviinistä, muta älä anna kiehua. Levitä kastike uunivuoan pohjalle.
5. Leikkaa kääröistä noin 4 cm:n korkuisia ”torneja”. Lado tornit uunivuokaan juustokastikkeen päälle. Lusikoi tornien päälle vielä tomaattikastiketta, mutta älä peitä niitä kokonaan. Päälle parmesania tai muuta kuorruttavaa juustoa. Kypsennä uunissa 170-180 asteen lämmössä noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Ripottele päälle persiljaa.


Resepti on Sikke Sumarin tv-ohjelmasta mukaeltu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti