Italialainen paahtunut juustokakku |
3 purkkia ricotta juustoa
4 kananmunaa
1 appelsiinin mehu, sitruunan kuoriraastetta 1 rkl
1,5 dl hienoa sokeria
1 dl hunajaa
2 korkillista (1 tl) vaniljaekstraktia tai 1 vaniljatangon siemenet
Korkillinen (1/2 tl) manteliekstraktia
1/2 tl suolaa
(kourallinen kuorittuja, suolaamattomia pistaaseja hienoksi jauhettuna)
Vatkaa ainekset vatkaimella kuohkeaksi seokseksi ja kaada kevyesti voideltuun, irtopohjaiseen kakkuvuokaan, viritä voipaperi vuoan pohjalle tiivistämään rinkulaa. Kakkua on helpompi myös siirrellä paperin avulla. (paperi pohjaosan päälle ja rinkulaosa päälle niin että helmoja jää yli vuoan ulkopuolelle rinkulan alaosan kiristyessä paperoituun pohjaosaan.. jopa oli vaikea selittää.. otan kuvan jossain vaiheessa)
Paista juustokakkua 180 asteessa niin kauan, että se paahtuu kauniisti pinnaltaan ja muuttuu kiinteäksi ja pinnaltaan karamellisoituneeksi, (noin 2 h). Kun se on saanut hyvän värin, väännä uunin lämpö pois päältä ja jätä kakku viilenevään uuniin kunnes uuni on jäähtynyt. Voi tarjoilla samana päivänä, mutta on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Kakku on mehevä ja täynnä makuja saatuaan levätä jääkaapissa yön yli. Kakku tiivistyy uunista ottamisen jälkeen ja on todella mehevä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti