tiistai 5. huhtikuuta 2011

Ricotta pannukakkuset

Oli viikonlopusta jäänyt sopivia aineksia Ricotta pannukakkusten tekoon,
Paistelin isommalla lettupannulla kuutoslämmöllä näitä muhkean ilmavia pannukakkusia. Varmastikin pikkulettupannulla saisi tasakokoisia ja ehkä helpommin paistettua.


Ainekset:
2 kananmunaa, erotellaan keltuaiset ja valkuaiset, molemmat osat käytetään
1 dl sokeria
vaniljaekstraktia korkillinen, tai vaniljaa (tai pari tl sokerista vaniljasokeria)

2 dl Ricottajuustoa (voi hyvin käyttää koko purkin 2,5 dl)
1 dl kermaviiliä
1 dl maitoa
2 rkl sulatettua voita (ei saa olla tulikuumaa kun sekoitetaan joukkoon)



1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa


Aloita erottelemalla keltuaiset valkuaisista (talteen) ja vaahdota keltuaiset, sekä sokeri ja vanilja tasaiseksi vatkaten. Sekoita keltuaisseoksen joukkoon kermaviili, maito ja Ricottajuusto ja voisula, sekoita tasaiseksi



Sekoita erikseen jauhot ja leivinjauhe, sekä suola sekaisin ja lisää jauhoseos muuhun taikinaseokseen. Anna seistä jonkin aikaa turpoamassa, noin vartti riittää. Seos on aika paksua.


Vatkaa kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele turvonneen pannaritaikinan joukkoon, niin että seos pysyy mahdollisimman kuohkeana.
Paista voidellulla pikkulettupannulla n. 2 rkl per lettukuppi, keskilämmöllä (noin kuutosella) ja käännä kun pintaan tulee pieniä kuplia, tarkkaile, ettei pääse palamaan liikaa.


Tulee ihanan ilmavia ja suussa sulavia, kuin poutapilviä, kepeän oloisia pikku pannukakkuja. Päälle käy mikä vaan makea kyytipoika, tänään laitoin Mascarponejuustoa,  hunajaa, sokeria maun mukaan ja boysenmarjoja sekaisin. Mansikkahillo käy erinomaisesti, samaten lakkahillo, tai miksei marjat  ihan tuoreinakin  Mascarponen tai vaikka jäätelön kanssa!


Kokeilen tätä pannaritaikinaa joskus uunissa pannukakun tapaan, kaiken järjen mukaan se onnistuu isona pannukakkuna aivan yhtä hyvin. 


Edit: 10.04.2011 testattu isona pannukakkuna ja hyvin onnistui, 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Pannukakku jäi ehkä vähän litteäksi mutta oli yhtä pehmeää kuin pieninä paistettuna. Rakenne on jännästi eriainen kuin perinteisessä pannarissa :)

1 kommentti: