lauantai 23. huhtikuuta 2011

äyriäispasta - helppo ja nopea - vie sydämen ja kielen mennessään

Äyriäispastakastikkeen sydän (erityisesti vasen)
Näitä saa Stockmannin herkusta!!


Yksi lempiruuistani Välimerelle suuntauvuvilla matkoillani ovat ehdottomasti äyriäispastat ja risotot!

Nyt olen löytänyt aivan mahtavia tuotteita helpottamaan kotikeittiön äyriäispastan valmistusta. Tulen myöhemmin kirjoittamaan monimutkaisemman reseptin "äyriäisiä riisipedillä", mutta sitä ennen naputtelen tämän todella yksinkertaisen, hiukan oikotien kautta tehtävän ruuan reseptin. Nuoriso ohoi, kokeilkaa ennakkoluulottomasti!


Tarvikkeet:


1 kpl Velouté de Coquillages purkki (saatavilla Stockmannin herkusta, toinen mahdollinen mutta ei niin priima on White Clam Sauce purkki myös Stockalta) 
1 dl kuohukermaa; TAI  Creme fresh purkki on melkeinpä parempi! Pieni happamuus ei ole pahasta!! Smetanakin käy!!
pakaste katkarapuja
simpukoita
(tai joku äyriäismix katkaravuista ja simpukoista, sinisimpukka tai pikkusimpukat, Arvo Kokkosen äyriäismix on tosi hyvä)
1/2 dl valkoviiniä (ei välttämätön) 
persiljaa (ei välttämätön)
parmesan rouhe (ei välttämätön, ei liikaa peittämään makuja)


Pastaa, mielellään nauhapastaa, joka kerää kastikkeen mukaansa kapeaa pastaa paremmin, itse suosittelisin tuorepastaa näin herkulliseen ruokaan


Laita purkin sisältö kattilaan ja lämmitä se kiehuvaksi, lisää kuohukerma (tai se parempi creme fresh/smetana (lorauksen voi lisätä myös valkkaria), kun kastike on kiehahtanut hetkosen, lisätään ennakkoon sulatetut äyriäiset ja jatketaan lämmittämistä noin viitisen minuuttia (riippuen ovatko äyriäiset esikypsennettyjä, yleensä ovat, jos ei niin katso niiden paketin päältä miten kauan kypsyvät)


Lisää paketin ohjeen mukaan suolavedessä keitetyt, valutetut pastat kastikkeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.. päälle voi laittaa persiljasilppua ja tai aavistuksen parmesaania, jättäisin melkeinpä sen pois (ei liikaa parmesania!)

4 kommenttia:

  1. Mmm! Oikein makoisaa tuli! Tehtiin tätä tänään :)

    t. Bepsula

    VastaaPoista
  2. Olen tehnyt tätä pastakastiketta myös pelkästään tonnikalaa lisäten (purkista) kunhan on tämä ihanainen purkki valmista simpukkasörsseliä käytössä saa pienellä ja halvalla lisällä kastikkeesta pastakastikkeeksi kelpaavaa, ruokaisampaa :)

    VastaaPoista
  3. Taas kurkimassa!:)

    t. Beb ja Andi

    VastaaPoista