sunnuntai 2. tammikuuta 2011

broileri couscous salaatti



Broileri Couscous salaatti


Couscous on päässyt vihdoin meikäläisten kokkauslistoille jäädäkseen. Tänään BebF kehitteli Kana-Couscous salaatin (missä ei luonnollisesti ole ollenkaan itse "salaattia"), avocadoa kylläkin. Äkkisiltään koottuna ainekset ja valmistus olivat seuraavan laiset:



Ainekset: 4:lle hengelle (hyvää myös seuraavana päivänä, jos jää yli)

Broilerin rintafileitä 3 kpl
vehnäjauhoja n. 1 dl jauhottamiseen
punasipulia 1 - 2 kpl
paprika
oliiviöljyä (tai rypsiöljyä) paistamiseen
valkosipulisuolaa ( tai valkosipulin kynsi pilkottuna ja suolaa)
pippuria
sitruunan mehua
avocado
pakasteherne-pussi (herne-maissi-paprika pussi käy tietty myös, jolloin tuoreen paprikan voi jättää pois, riippuu mistä tykkää)
Couscous ryynejä 2,5 dl (tai  valmista paketin ohjeen mukaan)
1/2 kanaliemi kuutio
2,5 dl vettä

Päälle laitettavaksi: esim. valmista makeaa chilikastiketta

Kypsytä couscous ryynit kanaliemessä kannen alla paketin ohjeen mukaan. Todella nopea ja helppo valmistaa. (5 - 7 min)

Paista paprika/herneet/(herne-maissi-paprika pussi) ja punasipulit oliiviöljyssä puolikypsäksi ja mausta valkosipulisuolalla. Poista nämä pannulta ja siirrä syrjään odottelemaan.

Jauhota broilerin rintafileistä leikkaamasi isohkot palat (suupalan kokoiset) ja mausta valkosipulisuolalla ja pippurilla. Lisää tilkka oliiviöljyä ( tai rypsiöljyä) pannulle ja paista broileripalat rapsakan ruskeiksi, lisää öljyä paiston aikana mikäli haluat paremman lopputuloksen. 

Sitruunamehussa pyöritetyt avocadokuutiot (etteivät tummu) ja paistetut, hieman jäähtyneet vihannekset lisätään kulhoon ja sekaan myös couscous!

Patonkisiivut voivat paahtua uunissa em. valmistuessa. Leivänpalat voidellaan sitruuna oliivilöljy, (valkosipuli) -seoksella ennen uuniin laittamista.

Hyvää tulee!! Jamminammi!! On hyvää kylmänäkin, jos jää yli!


2 kommenttia:

  1. Mukavaa jos innostuit kokeilemaan reseptiämme, on yksi lempiruuistamme :) Myös todella nopea valmistaa.

    VastaaPoista