keskiviikko 19. tammikuuta 2011

milanesa - mumman pihvit


Milanesa - Mumman pihvit

Milanesa pihvit tulivat perheeseen äitini kautta ja alunperin resepti, tai ainakin sen kantamuoto on Milanosta italiasta, johon nimikin "Milanesa" viittaa. Pihvit ovat ohuita paneroituja pihvejä.

Itse valmistan "Mumman pihvit" porsaan sisäfileestä, mutta lihaksi käy myös naudan paahtopaisti tai broilerin rintafileet, miksei jopa valkoinen kala.

Tänään valmistimme Mumman pihvejä ja söimme niitä Rustiikkipatongin välissä salaatin, tomaatin ja Kavlin valkosipuliaioli-majoneesin kera.

Milanesa - MUMMAN PIHVIT

500 gr porsaan sisäfile
valkosipulisuolaa
pippurimaustetta (tänään käytin paahdettu valkosipuli-pippuri-maustetta myllystä, Santamaria)
oliivi ja/tai rypsiöljyä paistamiseen
sitruuna

kananmunia ja korppujauhoja leivittämiseen

Leikkaa porsaanfileestä n. puolen sentin paksuisia siivuja ja asettele palat leikkuulaudalle rinnakkain vieriviereen, näin on helppo maustaa aina kerralla koko satsin toinen puoli valkosipulisuolalla (tavallinenkin tietty käy) ja pippurilla. Joskus käytän pelkästään valkopippuria, mutta maun mukaan mikä vaan pippuri tai pippuriseos on ookoo.

Käännä palat ja mausta toiseltakin puolelta kauttaaltaan. Kasta palat vatkattuun kananmunaan ja pyörittele ja taputtele kevyesti korppujauhoissa litteämmäksi. Mausta ja kuorruta kaikki palat kerralla, niin voit jatkossa keskittyä pelkkään paistamiseen.

Laita pannulle öljyä (kelpo loraus), itse käytän rypsiöljyn ja oliiviöljyn sekoitusta, sekaan voi myös laittaa pienen nokareen voita, se estää öljyn roiskumisen ;)

Kuumenna öljy kuumaksi ja asettele pannullinen pihvejä paistumaan. Seuraa ruskistumista, etteivät pääse palamaan. Yksi kypsennys per puoli riittää, koska pihvit ovat ohuita. Kun pihvien molemmat pinnat ovat rapsakan kullan ruskeita, nostele talouspaperilla vuorattuun syvään astiaan vierekkäin kyljelleen pystyasentoon,  niin kaikki ylimääräinen öljy valuu pois ja pihvit pysyvät rapeina vielä jäähdyttyäänkin.

Tarkoitus on siis paistaa riittävässä öljymäärässä, jotta paneeraus tulee rapeaksi!

Pihvit ovat pääruokana esim. ranskalaisten perunoiden ja salaatin kanssa ihania! Lapset ovat aina suvussamme rakastaneet tätä ruokalajia, myös patongin välissä syötynä, salaatinlehtien ja tomaattirenkaiden kera. (Majoneesi ja varsinkin Kavlin aioli valkosipulimajoneesi ovat ihana lisuke patonkiversiossa).

Sitruunan mehua voi puristaa valmiiden pihvien päälle tuomaan oman vastamakunsa kirpeydellään ;)

Helppo ja kohtalaisen nopeakin ruoka, lapset ja suvun VÄVYPOJAT RAKASTAVAT TÄTÄ RUOKAA! ;)





Edit: http://www.santamaria.fi/jsp/recipe_download/pdf/gourmet_fi.pdf
tuossa linkki maustemyllyjen sivuille, käytän useampaa mausteseosta tuosta setistä, kuten esim. pasta rossaa ja roasted garlic pepperiä

3 kommenttia:

  1. Sulatteles BebF nyt niitä sen verran, että päästään lenkille koirien kanssa ;)

    VastaaPoista
  2. Tätä parempaa ruokaa ei kyllä ole! :)

    + Nixu vahvistaa viimeisen väitteesi.

    VastaaPoista