Jauheliha-munakoiso-Cannelonit, rapean juustokuorrutteen alla |
Tänään laittelimme Canneloneja lounaaksi, tuli oikein hyvää! Hiukan muuntelin pastaputkiloiden taka-kannessa ollutta ohjetta, vaikka olisi se ollut jo sillänsäkin melko kelpo resepti.
Yritän ulkomuistista nyt toistaa reseptin tähän, ainakin omaksi iloksi talteen, kun taas Canneloneja haluamme tehdä.
Cannelonit
--
Ainekset:
Munakoiso (ohjeessa oli porkkanaa, mutten laittanut sitä ollenkaan), suolaa itkettämiseen
Oliiviöljyä
2 sipulia (tomusokeria paiston yhteydessä n. 1 tl)
valkosipulin kynsiä 3 - 4
Jauhelihaa n. 400 gr
pippuria, suolaa
1/2 kanaliemikuutio
2 dl kiehuvaa vettä
Tulista salsaa (Meksikolaista makeaa chili-tomaatti salsaa)
Italialaista juustoa lastuina (kun sattui jääkaapissa olemaan)
Oltermanni juustoraastetta n. 2 - 3 dl
Parmesan juustorouhetta (Italialaista pussista)
tomaattimurskaa (sattui olemaan valkosipulilla maustettua)
ruokakermaa 3 dl 10 %:sta
--
Aloitin itkettämällä munakoisoviipaleet, jotka olin leikannut pitkittäin noin sentin paksuisiksi "pihveiksi", sirottelemalla niille suolaa molemmin puolin ja jättämällä itkemään, kunnes kitkerä neste oli tullut ulos.
Ruskistin pannulla jauhelihat oliiviöljyssä ja maustin pippurisuolaseoksella (Pasta Rosso, tuoremylly)
Lihat laitoin hetekeksi syrjään odottelemaan ja samalla pannulla paistoin pieneksi silputut sipulit ja pilkotut valkosipulit pienen tomusokerimäärän kanssa karamellisoitumaan, jälleen oliiviöljyä käyttäen.
Munakoisoviipaleet huuhtelimme juoksevassa vedessä ja taputtelimme kuiviksi talouspaperilla ja kuutioimme ne jälleen pieniksi kuutioiksi (että seos mahtuu hyvin cannelonituubeihin).
Samalla pannulle jälleen lisättiin tilkka oliiviöljyä ja munakoisokuutiot paistumaan. Niiden ruskistuttua mukavasti lisäsin kaikki yo. paistetut ainekset jälleen pannulle ja lisäsin hiukan Italialaista juustolastua joukkoon, sekä kourallisen Oltermanniraastetta.
Kiehuvaan veteen sulatettu kanaliemi sai "tykö" (sisäpiirivitsi) pari rkl tulista meksikolaista salsaa ja tämä hulautettiin jauhelihaseokseen mukaan. Sitten seos sai hetken jäähtyä, jotta Cannelonituubit oli mahdollista käsin täyttää.
Cannelonituubi kannattaa laittaa lautasta vasten pystyyn täytettäessä. Pienellä kahvilusikalla täytimme tuubit täyteen jauhelihaseosta, välillä painellen tiiviimmäksi joko lusikalla tai veitsellä. Kun tuubi oli täynnä sisusta kumottiin se nopealla liikkeellä poikittain ja nostettiin voilla voideltuun vuokaan. Näin jatkoimme, kunnes oli 21 tuubia täynnä. (Ts. kunnes seos loppui)
Rullat asettelin pienin välimatkoin vuokaan, jotta tomaattimurska - ruokakermaseos hulahti jokaiseen väliin tasaisesti. Päälle ripottelimme loput Oltermannijuustoraasteet ja lisäksi Parmesan rouhetta.
Vuoka uuniin 225 asteeseen n. 25 min
Hyvää ketsupilla tai ilman (Mysmylä syö ilman) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti