pollo aji molido ála Mysmylä |
Tämä resepti on oman äitini peruja, olen aikaa myöden muunnellut sitä ja tehnyt joitakin seikkoja omanlaisiksi. Yksi perheemme rakkaimpia ruokia!
Ainekset:
6 - 8 kokonaista broilerin koipireisi-palaa
valkosipulisuolaa
oliiviöljyä
aji molido (chilirouhetta)
persiljaa
sitruunan mehu
3 valkosipulin kynttä
1 paprika
shalotti sipuleita 6 -8
Irroita koivet reisistä
sekoita kulhoon massaksi:
saksilla (esim. lasissa) pieneksi silputtu kokonainen persiljanippu
(laita syrjään 1/4 silpusta)
2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1/2 rkl valkosipulisuolaa
1 rkl aji molidoa
3 kpl murskattuja valkosipulin kuynsiä
Ota käteen kanapala ja irroita sormella osin nahkaa lihasta pussiksi, jonne voit sujauttaa em. seosta esim. kahdelle puolen paloja
Kaada uunipellille/vuokaan oliiviöljyä pohjalle. Lado broileripalat uunipellille ja samalla sirottele päälle hiukan vs-suolaa, aji molidoa ja sitruunanmehua ja loput persiljat (palojen alle, etteivät kärähdä).
Lohko shalottisipulit neljään osaan ja sijoittele broilereiden väleihin pellille. Samoin renkaiksi suikaloitu paprika.
Uuni aluksi 225 asteeseen, n. 15 minuutiksi
Laske lämpö 15 minuutin paiston jälkeen 200 asteeseen ja paista vielä 30 min, tai kunnes luut alkavat irrota lihoista! (Kokonaispaistoaika voi hyvinkin olla lähempänä tuntia) Valele paloja tasaisin väliajoin paistamisen aikana paistoliemellä (mikäli sitä on vähän, kannattaa silti sudilla sivellä pienelläkin määrällä), sekä broilereita että vihanneksia!
Mysmylä tarjoilee ruuan yleensä riisin, salaatin ja tuoreen patongin kera, mutta kaipa sitä voi muillakin lisukkeilla syödä :)
Tämä on niiin hyvää! Kenenhän naama kurkkaa heijastuksena kuvan veitsestä! ;D tsihihih
VastaaPoistaHeijastehan on selkeästi tämän nälkäisen-uteliaan henkilön kasvojen, väliseinällä varustettu, tunnistettavissa oleva uloke. Olen tämän näyn nähnyt niin monta kertaa lähestyvän valmiita patoja, että.. vastaus on helppo.. BebFuuuuuuuuu!
VastaaPoista