tiistai 30. marraskuuta 2010

japanilainen possu-nuudelikeitto - jamminammi Ü



Pahoittelen kuvan laatua


300 gr possun sisäfilettä/ulkofilettä (broileri käy myös)
6 rkl sherryä tai makeaa viiniä 
4 rkl mielellään inkiväärillä maustettua teriyaki kastiketta/norm. teriyakikastiketta (tai muutama inkivääri siivu ja soijakastiketta)
merilevää (sushiin käytettävää merilevämattoa voi silputa ohuiksi siivuiksi puolen levyn verran, ei välttämätön)

1,5 l vettä
2 kpl kanalientä esim. Bon du chef
2 pkt (n 200 gr) vehnänuudeleita
purjosipulia renkaiksi leikattuna
1 tl pienittyä tuoretta chiliä, tai kuivattua chili mursketta
kovaksikeitettyä kananmunaa 1/2 per syöjä

Aloita viipaloimalla liha ohuiksi siivuiksi, 3 mm
laita lihat marinoitumaan teriyaki-sherry liemeen ja anna maustua jonkin aikaa, vaikkapa sen ajan, kun kananmuna(t) kiehuu(-vat),  noin 9 - 10 min

Kiehauta keittovesi ja lisää siihen liemikuutiot ja purjot, sekä chili ja merileväsuikaleet.

Paista lihat marinadiliemessään kuumalla pannulla ruskeiksi  niin, että kaikki ulostuleva neste ja marinadi imeytyvät takaisin lihoihin ja liha hiukan ruskistuu.

Lisää keittoon nuudelit ja keitä 3 min ja lisää paistetut lihat keittoon.


Keitetty kananmunan puolikas lisätään keittolautaselle.

Valmista tuli :P








4 kommenttia:

  1. Hyvä tapasi jatkuu näemmä edelleen! :) (viitaten aiempaan ruokapostaukseesi)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, meillä on aina suhtauduttu kanasiin kunnioituksella!

    VastaaPoista
  3. Milloin tulee lisää postauksia! Vaadin päivitystä!

    VastaaPoista
  4. Heti kun keksin mistä kirjoittaa. Aiheet vähissä :/ inspis kadoksissa, olen yhtä flegu kuin ylikypsäksi keitetty spagetti.

    VastaaPoista