lauantai 30. lokakuuta 2010

maistuva palanen Italiaa


niin monta siivua paahdettavaksi soveltuvaa vaaleaa/-hkoa leipää kuin tarvis
oliiviöljyä
valkosipulia
italialaista tai ranskalaista salamia
tuoreita herkkusieniä (1 iso/ruokailija)
kirsikkatomaatteja (2-4/ruokailija)
parmesan juustomursketta
Taleggio juustoa
--


paahda leivät leivänpaahtimessa rapeiksi 
kaada lasiin oliiviöljyä ja murskaa joukkoon pari kynttä valkotsibulaa


paista pannulla salamipalaset (paloittele ne pienehköiksi) rapsakoiksi osassa valkosipuliöljyä ja lisää myös osa valkosipulimurskaa


poista salamipalat odottamaan ja paista samassa pannussa herkkusienet ja suurin osa valkosipulimurskasta

lisää kirsikkatomaatit neljään osaan leikattuina (muutama tomaatti/syöjä)


lisää parmesanmurske (koko pannun pinnalle kevyt kerros)


loppuvaiheessa lisää myös salamit takaisin joukkoon ja ota pannu liedeltä


sipaise leiville kepeästi sudilla valkosipulioliiviöljyä ja viimeiset v-sibulamurskan hippuset, lisää leipien pinnalle paistos


siivuta Taleggiosta paloja leipien päälle ja laita uuniin grillilämpöön kunnes leivät lämpiävät ja juusto sulaa 
 



NAMMI!



PS. Älä sorru suomalaisiin korvikkeisiin, vaan osta aitoa italialaista, oikeasti se kannattaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti