maanantai 13. elokuuta 2012

Pastakastike jauhelihalla

1 sipuli
(valkosipulia kynsi)
(italialaisia) kokonaisia purkkitomaatteja (survotaan kun kattilassa perunasurvimella)
sokeria 1 rkl (varsinkin jos ei töräytä ketsuppia puolta desiä joukkoon)
sikanauta jauhelihaa 400 - 600 gr
oliiviöljyä paistamiseen
laakerinlehtiä 2 (ei välttämätön mut olis hyvä)
suolaa ja mustapippuria (jokin mausteseoskin käy pippuri/suola jossa on yrttejäkin)
persiljaa (mikäli haluaa)

oheen parmesaniraastetta, mustaleimakin käy
ja vaikkapa leveää nauhaspagettia tai  ohutkin käy

Kuullota oliiviöljyssä sipulit pehmeiksi (myös valkosipuli joko murskana tai pieneksi kuutioituna), laita syrjään ja paista samalla pannulla jauheliha ruskeaksi. Huom. nestettä saattaa tulla ulos mutta kun paistat tarpeeksi kauan alkaa se imeytyä takaisin lihaan (haihtumisen ohella). Hyvin paistunut jauheliha tuoksuu pihviltä :).

Lisää paistetut sipulit ja jauheliha kattilaan jossa murskaat purkillisen tomaatteja (kokonaisia! murska on tehty pelkistä huonoista tomaatin osista kuten kannoista.. ), kokonaiset purkkitomaatit ovat yleensä laadukkaita. Lisää sokeri ja/tai ketsuppiplöräys (pieni makeus syventää makuja), laita sekaan laakerinlehdet ja mausta suolalla ja pippurilla ja/tai mausteseoksella. Anna porista hetkosen. Oliiviöljyä voi lorauttaa hiukan sekaan tässäkin vaiheessa, varsinkin jos jauhelihoista tuli kuivakoita. Päälle tuoretta persiljaa ja juustoraastetta lautasella.

Pastan keittäminen paketin ohjeen mukaan (loraus oliiviöljyä veteen sekaan ja suolaa) voit jättää sekaan hiukan keitinvettä (ei tarvitse ihan kuivaksi siivilöidä) niin pasta ei mene liian kuivaksi.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti