Lohifile noin 600 + gr (iso lohi sellainen 25 cm pätkä pääpäästä)
2 purkkia creme bonjour Cuisine tatti-herkkusieni (maun mukaan tuosta sarjasta melkein mikä vaan käy)
mausteseosta suola/pippuri/pippureita fileen päälle kevyesti
Pyyhkäise kala puhtaaksi talouspaperilla ja laita file uunivuokaan (jätän itse nahkan allepäin, voi paistaa hetken uunissa nahkapuoli ylöspäin niin nahka irtoaa pois, mausta vasta tämän jälkeen jos otat nahan pois), nahka antaa makua kalaan, siksi itse en poista, mutta tällöin paistan nahka alaspäin jotta kala maustuu. Poista fileestä ruodot, jos niitä on.
Mausta mausteseoksella kevyesti ja lusikoi creme bonjour -purkit päälle (jätä noin 2 cm tyhjää kalan reunoille niin ei valu kaikki pellille.
Paista uunissa n. 40 min 200 asteessa (jos kala kovin ohut riittää 30 - 35 min)
Helppoa ja hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti