Kampasimpukat Prosciutto di Parma - cous cous pedillä (klikkaa kuva suuremmaksi) |
Teimme ja söimme äsken annokset Kampasimpukkaa Prosciutto di Parma - cous cous pedillä!
Kerta laakista onnistuivat ja resepti on julkaisukelpoinen ;) Ruoka sopii erinomaisesti illanistujaisiin pikkusuolaiseksi, herkutteluun tai vaikkapa alkuruuaksi isommalle aterialle!
Ainekset, tässä määrät 3:lle ruokailijalle:
1 aski (n. 12 kpl) Arvo Kokkosen pakastettuja kampasimpukoita (3-4 kpl/ruokailija jos ruokalijoita esim kuusi, kerro määrät kahdella)
Parmakinkkua kuusi siivua
voita ja/tai oliiviöljyä paistamiseen
Sitruuna
1,2 dl Couscous ryynejä
1,5 dl vettä
1 tl (valkosipuli)suolaa
Purjosipulin valkea osa
5 kpl timjamin oksia
mustapippuria
2 kynttä valkosipulia
1,5 rkl voita
öliiviöljyä
Leikkaa parmakinkkusiivut pituussuunnassa kahtia. Kääri sulat kampasimpukat parmakinkun sisään nyytiksi ja sulje nyytit puislla hammastikuilla. Laita odottamaan viimehetken paistamista.
Valmista couscous kuullottamalla ensin paistinpannulla pieneksi silputtu purjosipuli, murskatut valkosipulinkynnet ja timjaminoksat voinokareessa ja tilkassa oliiviöljyä, mausta mustapippurilla (samalla pannulla voit jatkossa paistaa myös kampasimpukkanyytit).
Kiehauta kattilassa 1,5 dl vettä, 1 tl (valkosipuli)suolaa ja 1 rkl oliiviöljyä. Kun vesi on kiehahtanut, ota se syrjään liedeltä, ja lisää 1,2 dl couscous ryynejä. Anna veden imeytyä ryyneihin kokonaan (n. 2min) välillä sekoittaen. Lisää joukkoon 1 1/2 rkl voita ja loraus 1 rkl oliiviöljyä ja laita miedolle lämmölle viideksi minuutiksi.
Paista samalla uudelleen kuumaksi lämmitetyllä paistinpannulla (ei tarvitse huuhtoa!) kampasimpukkanyytit, 3 min. per puoli (yht.n. 6 min) jolloin parmakinkku paistuu rapsakaksi ja simpukat kypsyvät.
Asettele lautaselle couscous ja kampasimpukka nyytit päälle, viereen lohko sitruunaa, josta kukin voi itse puristaa annoksen päälle raikkaan sitruunamehutujauksen!
Hyvää juomaa tykö, kuten valkoviini tai vaikkapa siideri .. mmmmm!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti