Kyseessä on italialaistyylinen jäätelö, maut välimeren tyyliin, hienostunut ja kotimaisista jäätelöistä poikkeava herkku
4 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
4 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
purkki Mascarpone juustoa
200 gr valkoista nougata (parasta - pehmeintä - laatua mitä löydät/Candy Kingin nougat käy ihan hyvin)
hunajaa
sokeria
korkillinen vaniljaekstraktia (tai sokeri vaniljasokeria)
(sekaan sopii myös loraus rommia tai vaikkapa Amaretto di Saronnoa)
Tuoreita marjoja tarjoiluvaiheessa jäätelön päälle ja/tai
Marjakastiketta: pakaste/tuoreita mansikoita, mustikoita ja vadelmia soseena
---
Vuoraa pakastamista kestävä vuoka tai astia tuorekelmulla niin, että liepeet jäävät reunojen ylikin,jotta kelmu pysyy paikoillaan. (Kelmun tarttumista vuokaan edistää vaikka ruokaöljyllä kevyesti rasvaaminen, kelmuhan on kuitenkin välissä eikä öljy ole kosketuksissa seoksen kanssa missään vaiheessa, ei pakollinen). Kelmun avulla saat jäätelön irtoamaan ja kumottua tarjoiluastiaan!
Erottele keltuaiset valkuaisista ja laita ne eri kulhoihin. Kiehauta vettä ja tee vesihaude, jonka päällä voit vatkata keltuaiset, hunajan (reilu puoli desiä) ja pari rkl sokeria siten, ettei vatkauskulho osu kuumaan veteen, mutta on lähellä alemman kulhon veden pintaa. Vatkaa seosta niin kauan, että se sakenee ja tulee kiiltäväksi ja kuohkeaksi ja hiukan "kypsyy" höyryn lämmittäessä kulhoa.
Sekoita sakeutuneeseen keltuaisseokseen ennakkoon notkeammaksi sekoitettu Mascarpone juusto.
Vatkaa valkuaiset ja 2 rkl sokeria toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi (kuin jos tekisit marenkia). Kääntele seos varovasti Keltuais-Mascarpone-seoksen joukkoon ja lisää myös noin puolen cm kokoiseksi paloitellut nougat kuutiot ja nostele seos varovasti tasaiseksi, että kuohkeus säilyy.
Pakasta mieluiten yön yli ja ota sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua!
Pakasta mieluiten yön yli ja ota sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua!
---
Sekaan voi laittaa myös marjoja, mutta mielestäni ne kovettuu liikaa ja laitan itse niitä tarjoiluvaiheessa jäätelön päälle, tietysti tuoreita marjoja mikäli niitä vain saa!
Oheen käy myös marjasose, jolloin pakastemarjoistakin saa hyvää sosetta tehosekoittimella sekoittamalla marjat erittäin sileäksi kastikkeeksi, joukkoon vähän sokeria maun mukaan, mutta pieni kirpeys on oikeastaan paikallaan makean nougan vastapainoksi ;)
Jo vain on hyvää!! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti